BuitenhekPlus mobiliseert London

BuitenhekPlus mobiliseert London

31 oktober 2019
Eddy Buitenhek

Wat is er mooier dan een bedrijfsjubileum vieren in een land dat bestuurlijk is weggezonken in een sompig moeras. Waar conservatisme botst met vooruitgang. De politiek een slangekuil is en draagvlak niet langer meetbaar.

London dus. Centrum van de Brexit-affaire. Voelbaar in alle haarvaten van de stad. Niemand die weet waar het naar toegaat. Politici niet, burgers niet en bedrijven niet. Voer voor consultants om over te speculeren. En aangezien we er toch waren, hebben wij ook ons partijtje meegeblazen. Al hebben we niet echt kunnen bijdragen (geheel tegen onze bedrijfspolicy in) aan een constructieve oplossing.........

Wat we natuurlijk wel konden doen in die korte periode dat we er waren, was de boel een beetje in beweging brengen. Dat ging overigens vrij gemakkelijk. Omdat we de Engelsen er uiteindelijk toch liever bij houden, hebben we de pro-Eu-movement maar in stelling gebracht en een wandelingetje georganiseerd via Waterloo naar Downing Street 10. Het was prachtig weer, de stemming louterend, de Tommies behulpzaam en de opkomst zeer naar wens. Maar op enig moment wordt dat geschuifel door de smalle straten best vermoeiend. En omdat er ook nog geshopt moest worden in Oxford- en Regentstreet en de dames nog een afspraak hadden bij Harrods, hebben we nog even gezwaaid naar de camera en de regie verder bij de Engelsen gelaten. Zaterdagavond thuis zagen we bij de NOS dat het best een succes was. Wij trekken onze handen er nu maar van af. Op weg naar het volgende jubileum van BuitenhekPlus in London. Op naar Goud! Mogelijk kunnen de nieuwe douane-regels tzt alleen wat ongunstiger voor ons uitpakken...... 

 

 

25 jaar BuitenhekPlus

25 jaar BuitenhekPlus

03 oktober 2019
Eddy Buitenhek

BuitenhekPlus bestaat in september 2019 25 jaar. Ons jubileumjaar moet een bijzonder jaar worden. Vol nieuwe inspiratie, nieuwe ideeën en met nieuwe collega's. Maar ook voortbouwend op het goede dat we in een kwart eeuw hebben bereikt en de vertrouwde gezichten die daar bij horen.

"Lean" in het Sociaal Domein

04 september 2018
Rachida Moreira Figueiredo

De 3D-transformatie handen en voeten geven met Lean-processen

Wijkgericht werken? Vormen van integrale toegang? Informatiegestuurd werken? Politieke en organisatorische verantwoording over grote budgetten? Korte samenwerkingslijnen tussen Front-, (Mid-) en Back-Office en tussen uitvoering en beleid? Het zijn allemaal ontwikkelthema's die spelen in het sociaal domein die aangepakt moeten worden. Liefst gelijktijdig, en ook behapbaar. De transformatie moet concreet vorm krijgen om antwoorden te bieden op lokale maatschappelijke opgaven en een adequate dienstverlening op orde te hebben. De spil ligt daarbij bij de professionals van de betrokken disciplines in het werkveld.

Onderzoek naar de praktijkervaringen met zelforganisatie en zelfsturing

04 juli 2017
Marc van Venrooij

In onze adviespraktijk zien we steeds meer organisaties die zelfsturing of zelforganisatie willen inbedden in hun werkprocessen of sturingsmodel. De verschijningsvormen en uitwerkingsvarianten hiervan zijn zeer divers.

GVB winnaar HR Proffie 2016!!

05 april 2017
Bregje Flos

Gisteravond was ik namens BuitenhekPlus aanwezig bij de feestelijke uitreiking van de HR Proffie 2017. De HR Proffie is de vakprijs voor de organisatie met het meest innoverende HR beleid en werd inmiddels al voor de 17e keer uitgereikt. Dit jaar waren de gemeente Capelle aan den IJssel, ING, Zorgfederatie Oldenzaal en Sligro genomineerd. Organisaties uit verschillende sectoren met verschillende businessmodellen, producten- en dienstenportfolio's en uiteenlopende kansen en uitdagingen. Alle organisaties hebben echter gemeen dat ze bezig zijn met vernieuwing van HR beleid en -praktijk.

Variatie in fusies

17 maart 2017
Bert Berghuis

Van een afstandje lijken de fasen van een fusie op elkaar. De oplevering van een herindelingsontwerp volgens de Wet Arhi of een bedrijfsplan voor een ambtelijke fusie. En daarna de vaste ingrediënten in de inrichtingsfase: sociaal plan, hoofd- en fijnstructuur, functieboeken, plaatsing, etcetera. Als je maar ver genoeg uitzoomt lijken fusies inderdaad in de basis op elkaar. Er zijn een aantal vast terugkerende ingrediënten en overwegingen. Het is dankbaar werk om gemeenten daarin iedere keer zo goed mogelijk te adviseren.

Times they are a changing

Times they are a changing

20 december 2016
Eddy Buitenhek

Bob Dylan, folkzanger en nobelprijswinnaar voor de literatuur 2016, heeft zich met deze song (1964) wat mij betreft onsterfelijk gemaakt. Misschien is het slechts een emotie, of komt het door de onstuitbare progressie van mijn leeftijd, maar ik heb het gevoel dat de veranderingen in de wereld elkaar steeds sneller opvolgen.

Op het wereldtoneel wordt het steeds lastiger om de scheidslijnen te traceren tussen  ideologische en religieuze opvattingen aan de ene kant en politieke en economische belangen aan de andere kant. Of het nu gaat over de gevolgen van de Arabische lente, de schier onoplosbare conflicten in het Midden-Oosten, de armoede in Afrika, de oplopende spanningen aan de oostgrenzen van Europa of de onderdrukking in grote delen van Azië. Problemen zijn van alle tijden, maar de dreiging en de escalatie die er uit voorkomt, lijkt steeds intenser te worden. De gegroeide wereldorde na WOII is niet langer een gegeven.

Transamazonica

06 juli 2016
Eddy Buitenhek
Soms moet je jezelf even kietelen. Je leeft tenslotte maar één keer en sommige kansen moet je gewoon pakken. Dat was bij mij het geval toen Frits Antonius mij vroeg om samen met hem in te schrijven op een rally door Zuid-Amerika. Een tocht die ons voert van Parimaribo door Suriname, Guyana, Venezuela en Brazilie. Om vervolgens te finishen in Rio de Janeiro, een dag voor de start van de Olymische Spelen.